53 STOERE, EIGENZINNIGE WONINGEN OP EEN FANTASTISCHE LOCATIE IN ROOSENDAAL 1e FASE, 20 WONINGEN, ZIJN NU IN VERKOOP

SCHRIJF NU IN!

Dit wordt vlietkwartier!

“Een levendige
stadswijk in
Stadsoevers
Roosendaal”

Vlietkwartier

Wij presenteren u Vlietkwartier, in totaal 53 stoere, eigenzinnige woningen op een fantastische locatie in Roosendaal in stadswijk Stadsoevers. Het voormalig industriegebied tussen de Vliet en de toekomstige Noordlaan ten noorden van het centrum van Roosendaal wordt de komende jaren getransformeerd tot Stadsoevers, een levendig gebied waar wonen, werken, onderwijs, cultuur en recreatie samenkomen. Studiospacious en Karres en Brands hebben in opdracht van ontwikkelcombinatie iDea Compact en de Kok Bouwgroep een passend ontwerp gemaakt, “Vlietkwartier”.

Toekomstige bewoners hebben straks hun voordeur aan de Vliet, de haven, de Noordlaan, de dwarsstraatjes of de ecologische zone. Met de reconstructie van de Vliet en het vergroten van de Zwaaikom zijn inmiddels de eerste contouren van Stadsoevers duidelijk zichtbaar. We hebben een stoer en eigenzinnig woonkwartier gemaakt met veel gedeelde openbare ruimte en een sterk sociaal karakter. De verkaveling kenmerkt zich door een fijnmazig weefsel van straten en steegjes met verrassende doorzichten. De individualiteit van elke woning staat daarbij centraal. De differentiatie in woontypologie zorgt voor veel diversiteit in grootte en architectuur, waardoor een levendig woonmilieu ontstaat, voor ieder wat wils!

Industrieel en stedelijk

De woningen aan de Vliet benadrukken de industriële historie van Stadsoevers. Hier komen statige herenhuizen, elk als individuele woning uitgevoerd. De herenhuizen worden afgewisseld met maisonnette woningen. De Noordlaan sluit aan op de stedelijke structuur van Stadsoevers. Hier worden eigentijdse woningen gebouwd, opgetrokken uit robuuste materialen zoals metselwerk en beton.

Kleinschalig en intiem

Het ontspannen dwaalmilieu wordt gevormd door de combinatie van kleinschalige woonpleintjes en een weefsel van autovrije, informele stadsstraatjes. Collectiviteit en ontmoeting spelen een grote rol in dit domein van voetgangers en spelende kinderen. Bijzondere woontypologieën zoals brede woningen worden afgewisseld met stadswoningen. Centraal op het ‘Vliethof’, in het groene hart van de intieme binnenwereld, is een bijzonder woonblokje gecreëerd van 3 woningen. Echte specials in het plan.

Wij hopen dat uw interesse is gewekt.

Ontwerpteam Vlietkwartier

impressies en video

VERKOOP 1E FASE IS GESTART

Makelaars

President Kennedylaan 1
4707 AT Roosendaal
0165-543050
info@derooymakelaardij.nl

Markt 17
4875 CB Etten-Leur
076-5041500
info@heijblommakelaardij.nl

Vlietkwartier maakt deel uit van Stadsoevers Roosendaal